Snöbollar i vaniljsås

Variationerna på efterrätter är många. Här ett som kan vara lockande, inte minst för att det är ovanligt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: vaniljsås
Snöbollar i vaniljsås
Källa: Mästerkocken
Uppladdad av: Bodil56
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 äggvitor
knappt 1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 l mjölk

Vaniljsås:
2 äggulor
knappt 1/2 dl strösocker
Mjölk från tillagningen av marängerna
1 tsk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl vispad grädde

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
3422
Sparat:
37

Gör så här

Piska äggvitorna till styvt skum. Blanda i strö- och vaniljsocker.

Koka samtidigt upp mjölken i vid kastrull.

Tag med en matsked av äggvitemassan och lägg klickar med lite avstånd från varandra i den sjudande men ej kokande mjölken.

Tag efter 3 min upp "snöbollarna" med hålslev. Låt dem rinna av och kallna på hushållspapper.

Gör under tiden såsen.
Vispa upp äggulorna och strösockret till skummig äggtoddy.

Sila mjölken om det bildats skinn på den. Rör ut potatismjölet i lite av mjölken och blanda ner det i äggtoddyn. Tillsätt resten av mjölken och häll såsen i kastrullen.

Hetta upp såsen tills den precis när kokpunkten, vispa hela tiden. Lät den svalna, tillsätt vaniljsockret och den vispade grädden.

Häll upp vaniljsåsen i skål. Kyl den något.
Garnera med "snöbollar".

LIKNANDE RECEPT

Snöbollar recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av Bodil56
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.