Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsgryta med smörfräst svamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna köttgryta med både fläskkött och bacon har blivit en favorit hemma.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i stora tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet runt om i lite margarin. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Fräs löken mjuk och glansig i lite smör. Lägg den i grytan. Tillsätt tomater och vatten. Låt allt småputtra under lock ca 45 minuter. Ansa under tiden svamp och skär den i mindre bitar. Klipp bacon i mindre bitar. Fräs det i torr stekpanna. Tag undan ca 1/3 till garnering och lägg resten i grytan. Fräs svampen en liten stund i smör. Lägg över den i grytan tillsammans med timjan och grädde. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter. Smaka av. Strö resterande bacon och lite klippt persilja över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaldo 27 januari 2008

    Hej jag har lagt in en bild på din goda Söndagsgryta, hoppas du inte har något emot det. " Den var supergod ".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.