Väldigt enkelt och väldigt Smarrigt :) Och STORA!
Instruktioner
- 1. Smula ner jästen i en bunke
- 2. Häll sockret och saltet på jästen så att den smälter.
- 3. Smält margarinet.
- 4. Häll sedan i mjölken i det smälta margarinet (ska vara rumsvarmt 37 grader)
- 5. Ha i nästan allt mjöl, tills degen blir jämt och fin.
- 6. Låt jästa 30-40 minuter.
- Efter att degen jäst klart är det bara att baka ut.
- 1. Dela på degen så det blir lättare.
- 2. Kavla ut den som en fyrkant, gör den så stor som möljigt.
- 3. Smeta på margarin.
- 4. Strö över strösocker.
- 5. Sedan smaksättningen, häll på det du är sugen på. Vaniljsocker eller kanel.
- 6. När ni skär bullarna sen, skär STORA bitar istället för små. Och använd inte bullformar utan lägg bara bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Sedan ska även bullarna jäsas i ca 20-30 minuter.
Men sen efter denna tid är det bara att pensla på ägg och slänga på massor av pärlsocker.
Och in i ugnen i ca 10 minuter.
- Sen är det bara att MUMSA i sig!!!! :)
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar