Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora kanel- och vaniljbullar

 
Skriv ut

Väldigt enkelt och väldigt Smarrigt :) Och STORA!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke
  2. 2. Häll sockret och saltet på jästen så att den smälter.
  3. 3. Smält margarinet.
  4. 4. Häll sedan i mjölken i det smälta margarinet (ska vara rumsvarmt 37 grader)
  5. 5. Ha i nästan allt mjöl, tills degen blir jämt och fin.
  6. 6. Låt jästa 30-40 minuter.
  7. Efter att degen jäst klart är det bara att baka ut.
  8. 1. Dela på degen så det blir lättare.
  9. 2. Kavla ut den som en fyrkant, gör den så stor som möljigt.
  10. 3. Smeta på margarin.
  11. 4. Strö över strösocker.
  12. 5. Sedan smaksättningen, häll på det du är sugen på. Vaniljsocker eller kanel.
  13. 6. När ni skär bullarna sen, skär STORA bitar istället för små. Och använd inte bullformar utan lägg bara bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  14. Sedan ska även bullarna jäsas i ca 20-30 minuter. Men sen efter denna tid är det bara att pensla på ägg och slänga på massor av pärlsocker. Och in i ugnen i ca 10 minuter.
  15. Sen är det bara att MUMSA i sig!!!! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.