- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En huvudrätt som är som klippt och skuren för vilken högtid som helst. Servera gärna tillsammans med ett italienskt vin från Piemonte.
Instruktioner
- Hacka löken fint.
Fräs svampen och ställ åt sidan.
Skär sparrisen i stavar på 2 cm.
Värm upp olja i en djup panna och fräs löken och riset utan att det tar färg.
Tillsätt vinet och låt det koka bort nästan helt under omrörning.
Tillsätt buljongen i omgångar och låt riset dra åt sig vätskan mellan gångerna.
Samtidigt som du häller på sista omgången vatten lägger du i kantarellerna och sparrisen.
Detta tar ca 18 minuter och resultatet ska vara krämigt med lite tuggmotstånd.
Avsluta risotton genom att blanda ner 1,5 dl av osten.
Smaka av med salt och peppar.
- Putsa filén och skär den i valfri tjocklek.
Jag valde 3 cm-tjocka skivor för att få en rosa kärna vid stekning i två minuter per sida.
I samma panna som du steker köttet värmer du på slutet även upp tomaterna.
- Vid uppläggningen placeras risotton i botten av djupa tallrikar, kalvfilén på toppen, fyra halvor på varje tallrik och sista osten strös över anrättningen.
Smaklig spis!
Publicerat den
17 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar