- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!
Instruktioner
- Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 25 min
Färdigt på: 1 tim
- 1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
- 3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
- 4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.
- 5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
- 6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
- 7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
- 8. Servera pajen med en god sallad.
Publicerat den
11 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar