Borsta citronerna väl i ljummet vatten. Skala citronerna med en potatisskalare, men se till att du inte får med det vita under skalet. Blanda citronskalen, sockret och citronsyran i en skål.
Koka upp vattnet och häll det i skålen. Rör ordentligt tills sockret löst sig.
Pressa sedan i citronsaften. Ta gärna med kärnorna och litet av citronköttet. Det ger en bra smak åt saften. Låt den sedan stå och dra minst 1 dygn i kylen.
Sila saften och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Frys in saften men fyll inte flaskorna till mer än 3/4 delar. Annars kan flaskorna spricka i frysen. Du kan också frysa saften i iskubslådan
Tack för detta! Det ska jag helt klart testa så fort jag har fått tag i citronsyra. Har ett citronträd i trädgården som är fullt med citroner som jag inte vet vad jag ska göra med, så detta ska bli skoj.
Trevlig helg!
Soliga hälsningar
Tina/LaJefa
Tack för detta! Det ska jag helt klart testa så fort jag har fått tag i citronsyra. Har ett citronträd i trädgården som är fullt med citroner som jag inte vet vad jag ska göra med, så detta ska bli skoj. Trevlig helg! Soliga hälsningar Tina/LaJefa