Ljuvlig tårta med nötter, kaffe och choklad som bara blir godare om man gör den kvällen innan den ska serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt fast ett smort bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj även formens kanter.
- Bryt chokladen i bitar. Lägg nötter (spara lite av nötterna för att dekorera tårtan med) och pulverkaffe i en skål och blanda dem med mjölet. Förbered ett vattenbad för att smälta chokladen.
- Lägg chokladen i en skål som placeras i en kastrull som är fylld till hälften med vatten. Sätt på plattan och värm tills vattnet sjuder. Passa noga så att det inte kommer in vatten i skålen med chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
- Dela äggulorna från vitorna och vispa vitorna till ett hårt skum. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta sakta på låg värme. Rör ner sockret och ställ kastrullen åt sidan.
- Blanda snabbt ner äggulorna, en i taget och sedan den smält chokladen och därefter mjölet med nötter och kaffe. Rör om tills allt blandats väl. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
- Häll över smeten i formen och grädda chokladtårtan i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Baka gärna tårtan en dag innan den ska serveras.
- Servera tårtan överströdd med siktat florsocker, nötter och med en klick vispad grädde.
Publicerat den
21 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar