Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta di cioccolato

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvlig tårta med nötter, kaffe och choklad som bara blir godare om man gör den kvällen innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt fast ett smort bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj även formens kanter.
  2. Bryt chokladen i bitar. Lägg nötter (spara lite av nötterna för att dekorera tårtan med) och pulverkaffe i en skål och blanda dem med mjölet. Förbered ett vattenbad för att smälta chokladen.
  3. Lägg chokladen i en skål som placeras i en kastrull som är fylld till hälften med vatten. Sätt på plattan och värm tills vattnet sjuder. Passa noga så att det inte kommer in vatten i skålen med chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  4. Dela äggulorna från vitorna och vispa vitorna till ett hårt skum. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta sakta på låg värme. Rör ner sockret och ställ kastrullen åt sidan.
  5. Blanda snabbt ner äggulorna, en i taget och sedan den smält chokladen och därefter mjölet med nötter och kaffe. Rör om tills allt blandats väl. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  6. Häll över smeten i formen och grädda chokladtårtan i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Baka gärna tårtan en dag innan den ska serveras.
  7. Servera tårtan överströdd med siktat florsocker, nötter och med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.