Västerbottenpaj med julskinka

Denna paj kom till när jag hittade överbliven julskinka i frysen och hade en bit Västerbottenost i kylen.
Den smakade mums med en sallad gjord på:
Isbergssallad, halverade körsbärstomater ,svarta och gröna oliver. Ringlade kallpressad rapsolja och balsamvinäger över.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: julskinka

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 g julskinka, tärnad och brynt i lite smör, kryddad med lite svartpeppar
150 g riven Västerbottenost

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
2435
Sparat:
49

Gör så här

Gör i ordning pajdegen och klä en pajform. Nagga botten med en gaffel och klä kanterna med en folieremsa. Låt stå i kylen ca 30 min.
Förgrädda pajskalet i ca 10-15 min. i 225 grader.
Gör fyllningen under tiden:
Vispa äggen och blanda i gräddfilen och den rivna osten och sist den svalnade brynta julskinkan.
Häll fyllningen i pajskalet och sänk ugnsgraderna till 200.
Grädda pajen i ca 25-30 min.
av Disen
över 2 månader
av fenne
över 2 månader
över 2 månader
av jan-q
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.