Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm choklad från Spanien

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Spanjorerna gillar sin choklad tjock, så tjock att en tesked står upp av sig själv i koppen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i en kastrull med varm mjölk och vispa följsamt. Tillsätt sedan sockret och en nypa salt, sedan kanelen och vaniljextraktet, vilket inte är att förväxla med vanillinsocker.
  2. Vispa ägget i botten av en kanna eller tillbringare och häll över chokladen. Vispa upp ett skum och servera omedelbart.
  3. Ofta använder man majsmjöl som förtjockningsmedel, men ibland ägg, vilket då nästan förvandlar den till chokladmousse.
  4. Till denna tjocka chokladdryck brukar man i Spanien äta varma churros.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Apfitthuvud 1 september 2008

    Gjorde den, älskade den, sparade den.

  • Lunchdax 11 december 2009

    Det blev tyvärr inte alls gott. :( Jag vet inte om det beror på vilken choklad man tog eller inte, men det blev väldigt konstig smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.