- Serverar: 2 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Spanjorerna gillar sin choklad tjock, så tjock att en tesked står upp av sig själv i koppen...
Instruktioner
- Smält chokladen i en kastrull med varm mjölk och vispa följsamt. Tillsätt sedan sockret och en nypa salt, sedan kanelen och vaniljextraktet, vilket inte är att förväxla med vanillinsocker.
- Vispa ägget i botten av en kanna eller tillbringare och häll över chokladen. Vispa upp ett skum och servera omedelbart.
- Ofta använder man majsmjöl som förtjockningsmedel, men ibland ägg, vilket då nästan förvandlar den till chokladmousse.
- Till denna tjocka chokladdryck brukar man i Spanien äta varma churros.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den, älskade den, sparade den.
Det blev tyvärr inte alls gott. :( Jag vet inte om det beror på vilken choklad man tog eller inte, men det blev väldigt konstig smak.