Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pasta med två sorters ostar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Testa även den här ljuvliga rätten med andra grönsaker och rotfrukter eller med andra ostar, t ex parmesan, fetaost, mascarpone eller ricotta

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250°. Ta fram en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Koka upp 3 liter vatten med 0,5 tsk salt i en stor kastrull till pastan. Skär zucchini och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär morötter i 1 cm breda slantar. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Lägg alla grönsaker på plåten och strö över rosmarin och 1 msk olivolja. Rosta högst upp i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då. Koka pasta. Skär fetaost i tärningar och lägg på plåten de sista 3 minuterna av grönsakernas stektid. Blanda 0,75 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressad vitlök i en stor serveringsskål. Skär mozzarella i tärningar. Vänd ner de rostade grönsakerna och fetosten i oljan och blanda med pastan och mozzarellan. Strö över pinjenötter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.