Instruktioner
Sätt ugnen på 250°. Ta fram en djup ugnsplåt med bakplåtspapper.
Koka upp 3 liter vatten med 0,5 tsk salt i en stor kastrull till pastan.
Skär zucchini och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär morötter i 1 cm breda slantar. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar.
Lägg alla grönsaker på plåten och strö över rosmarin och 1 msk olivolja. Rosta högst upp i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då.
Koka pasta.
Skär fetaost i tärningar och lägg på plåten de sista 3 minuterna av grönsakernas stektid.
Blanda 0,75 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressad vitlök i en stor serveringsskål. Skär mozzarella i tärningar.
Vänd ner de rostade grönsakerna och fetosten i oljan och blanda med pastan och mozzarellan. Strö över pinjenötter och servera.