Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktväktarnas klyftpotatis och het dipsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Är bara så god smalmat 3,5 poäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200-225 grader. Borsta potatisarna rena och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
  2. Droppa över olja och smula över salt. Skaka om så att olja och salt blandas med potatisklyftorna. Ställ in i ugn, ett steg över mittfalsen. Baka klyftorna 20-30 minuter. Höj gärna värmen mot slutet.
  3. Blanda till dipsåsen av örtfraiche, pressad vitlök och lagom mycket stark chilifrukt. Dippa potatisklyftorna i såsen. Lägg gärna till andra grönsaker att dippa tex paprika, gurka,morotsstavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.