Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med senapssås och lingonbulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Helggott med vilda smaker, fräcka morötter och världens enklaste senapssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn löken i smöret i en stekpanna. Låt svalna. Mortla enbären och lägg i en bunke. Tillsätt färs, ägg, grädde, timjan och lök, blanda ordentligt. Salta och peppra. Stek biffarna i smöret, ca 3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och låt steka klart i ugnen ca 10 minuter.
  2. Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skiva morötterna på snedden. Bryn morötterna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt bulguren och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och blanda om.
  3. Senapssås: Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt senap, salta och peppra. Servera biffarna med bulgursalladen och häll såsen över. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.