Vitkålssoppa med köttfärs

Idealisk bjudmat för långväga gäster

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttfärs

Ingredienser

3 l vatten
2 vitkålshuvuden
700 g köttfärs
2-3 bitar köttbuljong
ca 6 potatisar, efter smak
2 morötter
Salt
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Visningar:
3816
Sparat:
48

Gör så här

Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Under tiden bryn köttfärsen och smaksätt med salt och svartpeppar.

Ansa morötterna och klyv i slantar. Lägg slantarna i soppan när kålen är nästan mjuk. Skala potatisen i klyftor och lägg i soppan när morötterna är halvmjuka. Lägg till sist i köttfärsen. Klart!

Rätten är mycket händig att tillaga.
Hur mycket vatten och vitkål man ska ha mäter man bäst genom att vattnet skall precis täcka nivån på vitkålen i kastrullen.

LIKNANDE RECEPT

Vitkålssoppa recept
av anenik
över 2 månader
över 2 månader
av sos_joh
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.