- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Idealisk bjudmat för långväga gäster
Instruktioner
- Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Under tiden bryn köttfärsen och smaksätt med salt och svartpeppar.
- Ansa morötterna och klyv i slantar. Lägg slantarna i soppan när kålen är nästan mjuk. Skala potatisen i klyftor och lägg i soppan när morötterna är halvmjuka. Lägg till sist i köttfärsen. Klart!
- Rätten är mycket händig att tillaga.
Hur mycket vatten och vitkål man ska ha mäter man bäst genom att vattnet skall precis täcka nivån på vitkålen i kastrullen.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar