Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspapperet så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.
Riktigt gott!
Riktigt uppskattat:)
Blev smaskigt lördagsgodis detta :D Bra recept!
Från Johanna Westmans julgodisbok?
super god.
Super lätt att göra. Bra godis för efter en var de bra för min del. Blir en bra födelsedags present till mamma dock imorgon.
Super lätt att göra och farligt gott!
Gott & enkelt godis =)
Väldigt goda och verkligen lätta att göra! Funkar fin fint att ge bort i julklapp till släkten!
Lätta att göra och farligt goda. Kommer inte att räcka till jul, så det blir till att göra en sats till. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.