Både kalla och varma såser beroende på om man kokar eller steker laxen. Varför inte testa Tartarsås till den stekta laxen! Så gott!!!
Ingredienser
Äppelsås för 4
1 rött äpple
3 msk bostongurka
3 dl gräddfil
Citronsås till lax för 4
1 dl kvarg, t.ex. Kesella
1 msk pressad citron
½ tsk rivet skal av en väl tvättad citron
Salt
Peppar
Tartarsås för 6
2 dl gräddfil
1 dl grovt skuren gräslök
½ msk pickles
5 skalade scharlottenlökar
1 dl vispgrädde
1 msk ljus senap
Spenatsås för 4
1 pkt djupfryst hackad spenat, ca 400 g
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 dl fiskbuljong
Salt
Peppar
1 krm muskot
1 msk smör
Instruktioner
- Äppelsås:
Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg det i en food processor tillsammans med bostongurkan. Häll i gräddfilen och kör såsen tills den blir slät.
- Citronsås till lax:
Blanda Kesella med pressad citron och citronskal. Smaksätt med salt och peppar.
Föredrar man tunnare sås kan man späda den med lite mjölk eller vatten.
- Tartarsås:
Lägg gräddfil, gräslök, pickles och lök i en food processor. Häll i grädde och senap och kör såsen tills den blir slät.
- Spenatsås:
Tina spenaten i en kastrull. Vispa ihop mjölk och vetemjöl och rör ner det i spenaten. Tillsätt buljong. Låt det koka i 3 minuter och smaksätt med salt, peppar och muskot. Rör i smöret strax före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...