Serverar: 8 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En supergod älgstek med en sås som är helt gudomlig.
Bryn köttet runt om i olja i en medelstor stekgryta tills den har fått fin färg. Lyft upp köttet på ett fat. Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri och dela i mindre bitar. Bryn grönsakerna i olja i stekgrytan. Lägg tillbaka köttet och häll i vinet. Koka upp igen och skumma av ytan. Sänk värmen och lägg i kryddorna och sätt på locket. Låt köttet sjuda på svag värme tills innetempraturen är ca 70 grader (ca 45 minuter per kilo). Lyft upp köttet. Sila av stekskyn i en kastrull. Koka ihop skyn tills det är ca 3 dl kvar. Tillsätt grädde och red med maizena. Smaka av med salt och peppar. Servera steken med sås kokt potatis, gele eller rårörda bär och lättkokta gönsaker. t ex morot och brocolli.
Vilken svamp..?
Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...
Svamplära!
Passa på att lära dig de vanligaste svampsorterna!Svamp är en ömtål...