Älgstek

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 dag

Kommer inte ihåg var jag fick tag i receptet. Men vet att det var längesen. Gott var det i alla fall tyckte jag.

Ingredienser

  • 1,5 kg innanlår eller ytterlår
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 1 lagerblad
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 8 tomater
  • 2 gula lökar
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Blanda löken, vitt vin, vinäger och lagerblad i en plastpåse. Lägg köttet och låt det marinera 12 - 24 timmar i kylskåpet.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp köttet och låt det rinna av, och torka det lite med hushållspapper. Spara marinaden. Bryn köttet runt om i lite smör i en stekgryta.
    3. Kärna ur paprikorna och skär dem och tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Lägg ner det i grytan och häll på marinaden plus salt och peppar. Låt det koka upp och smaka av. Lägg på ett lock och stek köttet i ugn cirka 1 - 1,5 timmar eller tills köttet är mört.
    4. Smaklig spis.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Svamplära!
    Passa på att lära dig de vanligaste svampsorterna!Svamp är en ömtål...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben