Äppelbröd

Serverar: 1 portioner

Fullt med nyttigheter är det i detta saftiga och snabbakade bröd med yoghurt och rivet äpple i degen.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 8 dl grovt dinkelmjöl
  • 2 tsk mald kanel
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 äpplen, grovt rivna
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl brödsirap
  • Garnering
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de rivna äpplena, yoghurt, lingonsylt och sirap. Vänd ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i en smord avlång brödform ca 1½ liter. Strö över solrosfrön och havssalt.
    3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en sticka om det är klart. Låt brödet svalna i formen innan det stjälps upp.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben