Vackra att skåda och goda att njuta. Har äpplena tunt skal behöver du inte skala dem.
Strösocker och kanel till fyllningen tar du efter eget tycke och smak.
Ingredienser
100 g smör
3 dl mjölk
40 g jäst
1 tsk salt
½ dl strösocker
1 ägg
Ca 9 dl vetemjöl
Fyllning
Ca 75 g mjukt smör
Strösocker
Kanel
2 äpplen i tunna klyftor
Till pensling
1 ägg
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Rör ut jästen. Arbeta in övriga ingredienser, till sist mjöl till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
- Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela degen. Kavla varje del till en avlång kaka. Bred på smör, strö på socker och kanel och rulla ihop. Forma rullarna till två horn och lägg dem på en plåt med bakpapper.
- Klipp snitt i rullen med 5 cm mellanrum och stick ner en äppelklyfta i varje. Jäs ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills bröden har fått fin färg. Smaklig spis!
Liknande recept
Kommentarer (0)