Äppelbröd

Serverar: 24 portioner

Nyttigare kaffebröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 ägg
  • 100 g flytande margarin
  • 1 krm salt
  • ½ dl socker
  • 1 dl havrekli
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 4-5 äpplen
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm fettet och mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, ägg, socker, havrekli och mjöl.
    2. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt degen jäsa i bunken 30-40 minuter. Skala, kärna ur och skiva äpplena under tiden.
    3. Kavla ut degen och lägg den i en smord långpanna. Tryck ner äppelklyftorna i degen och pudra över kanel. Jäs i ytterligare 30 minuter under bakduk.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Låt brödet svalna och skär sedan i 24 bitar.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben