Äppelbröd
Serverar:
24 portioner
Nyttigare kaffebröd
Ingredienser
50 g jäst
2 dl lättmjölk
2 ägg
100 g flytande margarin
1 krm salt
½ dl socker
1 dl havrekli
Ca 8 dl vetemjöl
4-5 äpplen
Kanel
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Värm fettet och mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, ägg, socker, havrekli och mjöl.
Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt degen jäsa i bunken 30-40 minuter. Skala, kärna ur och skiva äpplena under tiden.
Kavla ut degen och lägg den i en smord långpanna. Tryck ner äppelklyftorna i degen och pudra över kanel. Jäs i ytterligare 30 minuter under bakduk.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Låt brödet svalna och skär sedan i 24 bitar.
Liknande recept
Mustigt Äppelbröd
4.5
2 h 30 min
1
3
Äppelbröd med dippsås
Äppelbröd med valnötter
10-12
Äppelbröd med cider och calvados
2
Äppelbröd
2
Äppelbröd med nötter
Äppelbröd.
Äppelbröd med pumpakärnor och rosmarin
2
Äppelbröd
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!