Äppelbröd.

Lättgjort, saftigt av vetedeg - det är mums. Den bakas i en långpanna.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl socker
  • 1 l vetemjöl (ca)
  • 5-6 äpplen
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om.Tillsätt socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller smörj den.
    3. Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i långpannan. Platta ut den med mjölad hand så att den täcker pannan. Lägg äppelskivorna som taktegel över degen. Låt jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
    4. Smält matfettet. Pensla degen och äpplena med det och strö över socker och kanel. Grädda kakan i mitten av ugnen tills den har fått fin färg och är genomgräddad, ca 20 minuter Skär kakan i rutor sedan den svalnat Lycka till !

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben