Äppelfylld fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Äpple och saftiga fläskkotletter kompletterar varandra i denna delikata rätt som är mycket lätt att laga.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 stort grönt äpple
  • 1 msk margarin
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl osötad äppelcider
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 1 krm nymalen muskot
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär äpplet i 16 klyftor. Smält margarinet på medelvärme i en teflonstekpanna. Lägg i äppelskivorna och bryn dem under omrörning tills de är mjuka, ca 3 minuter. Strö över socker och bryn ytterligare 2 minuter tills äpplena är gyllengula. Ta bort från värmen.
    2. Skär en horisontell ficka i varje kotlett med en vass kniv. Lägg en lika stor portion äpple i varje ficka och stäng med hjälp av en tandpetare.
    3. Värm upp oljan på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Lägg i kotletterna och stek dem ca 2 minuter på varje sida.
    4. Häll cider, rosmarin, svartpeppar och muskot över kotletterna. Sänk värmen och låt sjuda tills kotletterna är genomstekta, ca 25 minuter. Lägg upp på ett serveringsfat, ta bort tandpetaren och häll över skyn. Servera genast.
    5. Vill du inte fylla kotletterna kan de stekta äpplena serveras bredvid, som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben