Äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Mycket goda äppelmuffins med smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 2 små äpplen, valfri sort
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • ½ msk kanel
  • Smuldeg
  • 30 g smör, kallt
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk hackade pecannötter
  • 2 msk råsocker
  • ½ msk vetemjöl
  • Muffinssmet
  • 2 ägg
  • 1½ dl råsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ åt sidan.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
    3. Vispa ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen.
    4. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i smeten och rör ihop till en jämn smet.
    5. Ställ ut muffinsformar, gärna i en muffinsform annars på plåt, ta gärna dubbla formar om du inte använder muffinsplåt. Fördela smten i formarna, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben