Mycket goda äppelmuffins med smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken.
Ingredienser
Fyllning
2 små äpplen, valfri sort
1 msk smör
2 msk råsocker
½ msk kanel
Smuldeg
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
½ msk vetemjöl
Muffinssmet
2 ägg
1½ dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ åt sidan.
- Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i smeten och rör ihop till en jämn smet.
- Ställ ut muffinsformar, gärna i en muffinsform annars på plåt, ta gärna dubbla formar om du inte använder muffinsplåt. Fördela smten i formarna, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sockerfria recept
Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...