Äppelmuffins

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • rivet skal av citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 äpple
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen och farinsockret poröst. Tillsätt smörblandningen och citronskalet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner. Klyfta äpplet med skalet kvar. Skär klyftorna mitt i tu så de blir lagom stora för formarna. Rulla äppelbitarna i kanel och farinsocker på ett fat. Placera formarna på en plåt. Klicka ut smeten i formarna och stick en äppelbit i varje. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben