Äppelmuffins

Snabba att baka till den sena frukosten, eftermiddagsteet eller picknicken. Dessa delikata muffins innehåller även mycket fibrer.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ dl strösocker
  • 3 tsk vallmofrö
  • 2 ½ dl rivet äpple (ca 2 äpplen)
  • 1 dl hackade dadlar
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl mellanmjölk
  • 5 msk smält smör eller margarin + smält matfett till formarna eller pappersformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj muffinsformen med smält matfett.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Tillsätt socker, vallmofrön, äpple och dadlar.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk lätt i en skål. Vispa ner det smälta matfettet.
    4. Blanda ner äggsmeten i mjölblandningen. Blanda försiktigt ihop smeten med en slev.
    5. Fyll formarna med smet. Baka 15–20 min tills en provsticka visar att de är torra. Låt muffinsen svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben