Äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Mycket goda äppelmuffins med krispig smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 2 små äpplen, valfri sort
  • 1 msk smör, att steka i
  • 2 msk råsocker
  • ½ msk kanel
  • Smuldeg
  • 30 g smör, kallt
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk hackade pecannötter
  • 2 msk råsocker
  • ½ msk vetemjöl
  • Muffinssmet
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl råsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 12 muffinspappersformar, 7-8 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
    3. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
    4. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
    5. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
    6. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
    7. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg.
    8. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben