Äpplen med smul

Serverar: 4-6 portioner

Går bra att byta ut äpplena mot annan frukt eller färska bär, men i så fall bör man strö över ca 1 msk potatismjöl, så att bären inte saftar sig alltför mycké. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås, grädde eller gärna glass.

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • 2 msk brun farin
  • 1 tsk kanel
  • Smulet
  • ½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g margarin
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar eller klyftor. Lägg dessa i en smord form. Blanda ihop kanel och farin. Strö blandningen över äpplena.
    2. Blanda allt till smulet, så att det blir en grynig massa. Fördela över äpplena/ bären
    3. 225* ugn ca 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 7 september 2013

    Enkelt men mycket gott, älskar äpplen :) En 5 får du av oss

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben