Ålands entré

Vinnaren av mattävlingen Ålandsmenyn i hotell- och restaurangskolan. Den såg så himla god ut så jag delar med mig av den.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 10 skivor gravad sik, ca 300 gr (el lax)
  • 100 gr sikrom
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 st avokado
  • Dill
  • Svartpeppar (några vrid på kvarnen)
  • Vitpeppar (några vrid på kvarnen)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen på 200 grader. Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt dinkelmjölet och rör tills smeten släpper kastrullbotten. Låt kallna något.
    2. Blanda äggen och rör kraftigt mellan varje ägg. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten och grädda ugnen i virka 20 minuter. Låt svalna.
    3. Mosa avokadon och tillsätt lite citron så den ej mörknar och bred den sedan över pannkakan. Lägg den gravade siken ovanpå avokadon och bred sedan ut philadelphiaosten över siken, sen rom ovanpå det och så strör man ut rödlöken över alltihop och kryddar med lite med några drag på pepparkvarnen och dill efter behag.
    4. Rulla ihop pannkakan från långsidan och lägg i kylen inrullad i bakplåtspapper och folie en stund. Skär sedan upp i lämpliga bitar. De kan ställas på högkant och garnera med t ex sikrom, rödlöksringar och gräslöksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Christer_76 27 september 2011

    Denna rätt var supergod, Jag kommer att fortsätta att utveckla den mer åt min smak mer rökt istället för gravat. Men hur god som helst som den är,tycker att alla som vill lyxa till det ska testa och få njuta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben