Gott fyllt bröd att ha till exempelvis soppa.
Ingredienser
1 burk krossade tomater (400 g till degspad)
1 dl vatten
50 g jäst
3 msk olivolja
1 tsk salt
13 dl rågsikt
Fyllning
200 g fårost
1 msk oregano
Instruktioner
- Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet är fingerljummet och häll över i en bunke. Häll i krossade tomater, salt och olja. Smula i jästen och rör med en trägaffel tills jästen löst sig.
Rör ner mjölet, 1 liter till att börja med och blanda ner mer efter hand. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Degen ska bli seg men fortfarande vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Den ska bli nästan dubbelt så stor.
- Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda några tag och kavla ut till en platta på 30 x 40 cm.
- Riv osten grovt över degen. Strö över oregano. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror. Jäs 20 minuter på plåt, under bakduk och innan du gräddar dem kan du skära några dekorativa snitt i snurrorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Låt bröden kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...