Ananasfyllt kalkonbröst

Serverar: 6 portioner

Ananas- och macadamiafyllningen ger ett fantastiskt saftigt kött. Denna rätt är perfekt på en bjudning.

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 fint strimlad skiva bacon
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 3 finhackade macadamianötter
  • 3 msk finhackad ananas
  • 2½ dl ströbröd
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 kalkonbröst ca 1 kg
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp margarinet i en stekpanna på medelvärme och fräs lök och bacon fem minuter. Lägg lök och bacon i en skål och tillsätt salvia, nötter, ananas, ströbröd och ägg. Blanda med händerna till en jämn fyllning.
    2. Skölj kalkonbröstet och klappa det torrt med hushållspapper. Skär ett snitt mitt på bröstet utan att skära helt igenom och öppna upp. Skeda upp fyllningen i kalkonbröstet och bind ihop med kökssnöre.
    3. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna på hög värme och bryn runtom cirka fem minuter, vänd hela tiden, tills köttet är väl brynt.
    4. Lägg över på en plåt och ugnsstek 45-50 minuter tills gyllene och genomstekt. Slå in i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter innan snöret tas bort och köttet skivas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben