Annas älgstek

Serverar: 8-10 portioner

Perfekt buffemat

Ingredienser

  • 1,5 kg benfri älgstek
  • 2 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk nyriven pepparrot
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i dubbla plastpåsar. Låt stå i kylskåpet i 14 timmar, vänd dock påsen några gånger under tiden.
    2. Sätt ugnen på 125 °. Lägg köttet i en lätt smörjd ugnsfast form. och sätt in en stektermometer. Vid 75° är köttet nästan genomstekt. För rödare kött 65-70 °. Lägg köttet i folie så att det "sätter" sig.
    3. Skiva köttet i tunna skivor och servera med en rotsaksgratäng och en grönsallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Svamplära!
    Passa på att lära dig de vanligaste svampsorterna!Svamp är en ömtål...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben