Annas svarta bröd

Serverar: 2 portioner

Superenkelt att göra och mycket mumsigt. Det här är ett bikarbonatbröd, eller soda bread som man säger i England. Det brukar ha rykande åtgång och man tänker inte ens på att det är nyttigt!

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl vete- eller havrekli
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 liter lättfil
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl neutral olja
  • 1/2 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och russin. Rör om ordentligt.
    2. Ta två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön.
    3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben