Apelsin på apelsin med apelsin

Serverar: 4 portioner

En lättsam liten dessert utan svåra krusiduller.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Rivetskal av 1 apelsin
  • 1 hel stjärnanis (kan uteslutas)
  • 2 apelsiner
  • Apelsinsorbet eller vaniljglas
  • Instruktioner

    Blanda socker, vatten, rivet apelsinskal och stjärnanis i en tjockbottnad kastrull. Låt koka utan lock till ca 1 1/4 dl återstår. Det ska ha en sirapsliknande konsistens. Ställ att kallna. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ur hinnfria klyftor. Fördela dem på assietter. Lägg på en kula sorbet och ringla över apelsinsirapen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Halloween
    Äntligen är det spöktider, både för stora och små!Mattips!Tilltugg:...

    Julsnapsen
    Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben