Apelsinglaserat kalkonbröst

Serverar: 4 portioner

På kalkonen är bröstet den allra finaste biten. Liksom till anka är apelsin mycket gott som smaksättning, gärna spetsat med ite soja och sirap som ger en vacker yta.

Ingredienser

  • 400-500 g ugnsbakat kalkonbröst
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3/4 dl pressad apelsinsaft med fruktkött
  • 1½ msk soya
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonköttet i 3-4 mm tjocka skivor. Du kan också be personalen i köttdisken att göra det.
    2. Lägg matfettet i en liten kastrull. Tillsätt apelsinsaft, soya och sirap. Låt såsen koka upp och låt den därefter sjuda utan lock 3-4 minuter.
    3. Skär apelsinen i tunna skivor. Lägg kalkonköttet på ett ugnssäkert fat. Pensla varje köttskiva med lite apelsinsås. Täck med apelsinskivorna och häll resten av såsen över.
    4. Värm fatet i 200 grader, ca 15 minuter så att köttet blir varmt men inte torrt. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben