Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tillfingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.Jäs under duk ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra överlite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...
Blåmusslor
Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...
Mer Tapas!
Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...
Använde torrjäst o lät jäsa i nästan 2 timmar, blev jättegoda
Dom här blev verkligen jättegoda! Gjorde enligt receptet, jätteenkelt