Baguette

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tillfingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.Jäs under duk ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra överlite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lekmanhansen 11 februari 2011

    Använde torrjäst o lät jäsa i nästan 2 timmar, blev jättegoda

    Phiqa 16 juni 2011

    Dom här blev verkligen jättegoda! Gjorde enligt receptet, jätteenkelt

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben