Baguetter

Serverar: 5 portioner

Sätt in en skål med vatten i ugnen när du gräddar baguetterna så blir de extra frasiga på ytan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • ½ dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • ca 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. ugn 250 gr
    2. Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt olja,salt och socker. Arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 5 bitar. Forma dessa till bröd lika långa som plåten. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och skär sneda jack med en vass kniv. Jäs i ytterligare ca 30 min. Grädda mitt i ugnen(eventuellt med en skål vatten i ugnen )i ca 12-15 min. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Josses 30 december 2010

    Gjorde dessa på både vetemjölspecial och vetemjöl och hade dem till kräftor. Gästerna gav tummen upp så dessa kommer jag att göra fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben