Baguetter

Är allra godast nybakade och lite varma.

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1.Lös jästen i lite vatten. 2.Rör ner resten av vattnet,saltet och allt mjölet. Rör om så att degen blandar sig, man behöver inte arbeta degen och det gör inget om den inte är helt slät. 3.Jäs degen i 1 1/2 timme. 4.Häll den pösiga degen på mjölad bänk. Rör degen så lite som möjligt, bara strö över mjöl och skär den i tre delar. 5.Dra varsamt ut den mjuka och lösa degen till längder långa som plåten. Lyft över dem till plåt med bakplåtspapper och vrid och skruva dem ett varv. 6.Skåra lätt på tre ställen, lägg över en handuk och jäs i 20 min. 7.Värm ugnen till 250 grader. 8.Grädda baguetterna mitt i ugnen 15 min, stäng av ugnen och grädda 10 min till. Ta ut dem och låt dem ånga av på galler. Ät dem varma och nygräddade eller frys in dem så fort de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lena 20 januari 2008

    Kanon goda

    ThomasP 29 april 2008

    Vilka super baguetter hård yta med en mjuk insida//Thomas

    marietta 10 augusti 2008

    Min sambo tyckte mycket om dessa baguetter.

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben