Banankaka med kokos och choklad

Kakan går inte att misslyckas med och är perfekt att avnjutas ljummen med en klick grädde.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 2 bananer
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smörj en avlång sockerkaksform på ca 1 ½ liter.
    3. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör till en mjuk blandning. Mosa bananerna och rör ner i bunken.
    4. Tillsätt äggen ett i taget och blanda ner kesellan. Vänd ner mjöl, bakpulver, kokos och choklad.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 7 september 2014

    Gjorde dubbel dos och blandade i 200gr hackad mörk choklad och 100g vit choklad. Underbar kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben