Biff- och grönsakspytt

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-rätt. Här samlas biff och färska grönsaker i en enkel och god pyttipanna.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 450 g ryggbiff eller flankstek, skuren i strimlor, ca 5x1 cm
  • 200 g färska champinjoner, skivade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 250 g majskorn på burk, avrunna
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½-1 krm chiliflakes
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i köttet och bryn under omrörning ca 5 minuter. Lägg över på ett fat och torka ur fettet i stekpannan med hushållspapper.
    2. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och lägg i champinjoner, paprika och lök. Fräs under omrörning ca 5 minuter tills grönsakerna är krispigt mjuka.
    3. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och blanda ner majs, tomater, ketchup, basilika, timjan och chiliflingor. Blanda väl och hetta upp 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben