Blåbärsdessert på italienska
Serverar:
4 portioner
Ricotta är en mager dessertost - men god. Det här är enklare än det ser ut.
Ingredienser
300 g blåbär
0,75 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ tsk ättika
½ dl florsocker
250 g ricotta
75 g mandel
Instruktioner
Blanda blåbären med farinsockret och vaniljsockret. Koka upp och rör en stund så det blir mosigt. Låt svalna.
Separera äggen. Blanda gulorna med ricottan. Vispa vitorna med florsockret och ättikan. Blanda försiktigt de båda äggsmetarna.
Varva äggoströran med blåbärskoket i serveringsglas. Garnera med hackad mandel. Låt stå en stund i kylskåpet innan du serverar.
Liknande recept
Nigellas italienska köttbullar
4.4
1 h
6
9
Monkans italienska korvgratäng
4
4-6
6
Italienska Kanelkakor!
4.3
30 min
25
1
Italienska kycklingbullar
Bittes italienska filé
5
4
1
Italienska biffar med salami och tomatsås
4
Italienska tomatbröd
Italienska limpor
4
Italienska Filone
5 h 30 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!