Blåbärsdessert på italienska

Serverar: 4 portioner

Ricotta är en mager dessertost - men god. Det här är enklare än det ser ut.

Ingredienser

  • 300 g blåbär
  • 0,75 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • ½ tsk ättika
  • ½ dl florsocker
  • 250 g ricotta
  • 75 g mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda blåbären med farinsockret och vaniljsockret. Koka upp och rör en stund så det blir mosigt. Låt svalna.
    2. Separera äggen. Blanda gulorna med ricottan. Vispa vitorna med florsockret och ättikan. Blanda försiktigt de båda äggsmetarna.
    3. Varva äggoströran med blåbärskoket i serveringsglas. Garnera med hackad mandel. Låt stå en stund i kylskåpet innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben