Blandad lökpaj

Serverar: 5 portioner

En paj som är väldigt god att äta ute i sommar vädret! Alla jag har bjudit denna på har rynkat på näsan innan dom har smakat, efter första tuggan bad dom om receptet!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 175 g smör
  • ca. 4 dl mjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör till formen
  • Fyllning
  • 2 st stora gula lökar
  • 2 st stora röda lökar
  • 1 bit purjolök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 4 st ägg
  • 3 dl grädde eller mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Smält smöret halvt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Smöra formen och tryck ut degen i den. Grädda i mitten av ugnen på 175´C i 10 minuter.
    2. Fyllningen: Skär alla lökar i tunna ringar. Pressa vitlöken. Bryn detta i smör & salt. Tills löken är mjuk. Lägg detta i pajformen/pajskalet.
    3. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över det på lökfyllningen.
    4. Grädda sen i mitten av ugnen i 175´C i 25minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben