Bönsallad

Serverar: 4 portioner

Vad bra att det finns så många olika bönor på burk! En god bas för matiga sallader som denna.

Ingredienser

  • 2 burkar kokta bönor, à 400 g
  • 1 färsk lök
  • 4 tomater
  • ½ dl grovhackade basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g Keso cottage cheese, grillad paprika
  • Instruktioner

    1. Spola bönorna och låt dem rinna av.
    2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönor, lök, tomater och basilika. Blanda olja och vitlök. Häll det över salladen. Krydda med salt och peppar.
    3. Rör om salladen och lägg upp i skålar. Lägg på cottage cheese.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bönsallad med fetaost
    En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite g...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben