Bönsallad med fullkornspasta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

En god, nyttig röra tillsammans med pasta.

Ingredienser

  • 1 Gul paprika
  • 1 Röd paprika
  • 1 Purjolök
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärtor
  • Italiensk salladskrydda
  • Basilika
  • 1 Morot skuren i smala stänger
  • Fullkornspasta
  • En skvätt vitvinsvinäger
  • En skvätt balsamvinäger
  • En skvätt olivolja
  • Saft från en citron
  • Instruktioner

    Koka först pastan enlig anvisningarna på paketet. Skölj de färdigkokta ärtorna och bönorna noga. Blanda dressingen, vitvinsvinäger, balsamvinäger, olivolja, citronsaften, basilikan, salladskryddan. Hacka sedan, purjolöken och papriken och vänd ner i dressingen. Skär smala stavar av moroten och lägg det i dressingen. Häll sedan ner kidneybönorna och kikärtorna och rör om. Tillsätt mer dressing om det blir för torrt. Låt stå och dra ett tag tills pastan är färdig. Servera bönsalladen tillsammans med pastan och ät gärna ett gott fiberrikt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben