Brända mandlar

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Vad är väl julen utan goda hemmagjorda brända mandlar.

Ingredienser

  • 250 g sötmandel
  • 250 g socker
  • 0,75 dl vatten
  • Nån droppe röd karamellfärg
  • Om man vill smaksätta lite
  • ca 1 tsk kanel
  • ca 1-2 kryddmått ingefärspulver
  • Kan även tillsätta lite salt om man inte vill ha dem alltför söta
  • Instruktioner

    Lägg allt i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet börjar koka och massan börjar bubbla. Rör ofta med en trägaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis då det lägger sig som klumpar runt mandlarna. Rör om hela tiden. Häll sedan mandlarna på en bit smörpapper och skilj dem åt. Låt dem få kallna en stund innan man börjar knappra på dem... =)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben