Brända mandlar

Serverar: 4 portioner

På julmarknad hittar man nästan alltid brända mandlar i gammeldags strut.

Ingredienser

  • 250 g skalad hel mandel
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl florsocker till separering
  • Instruktioner

    1. 1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.
    2. 2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
    3. 3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
    4. 4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben