Ett härligt och enkelt bröd. Experimentera gärna med andra mjöl.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten
½ dl olivolja
2 tsk salt
5 dl dinkelsikt
1 dl grovt rågmjöl
Ca 5 dl vetemjöl med fullkorn
Instruktioner
- Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt och mjölsorterna. Arbeta degen tills den är smidig - ca 5 minuter med assistent eller ca10 minuter för hand. Jäs under bakduk ca 1/2 timme.
- Runddriv degen på mjölat underlag. Dela i två delar, forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk ca 1 timme. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...