Bröd

Ett härligt och enkelt bröd. Experimentera gärna med andra mjöl.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 5 dl dinkelsikt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Ca 5 dl vetemjöl med fullkorn
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt och mjölsorterna. Arbeta degen tills den är smidig - ca 5 minuter med assistent eller ca10 minuter för hand. Jäs under bakduk ca 1/2 timme.
    2. Runddriv degen på mjölat underlag. Dela i två delar, forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk ca 1 timme. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben