Bruna bönans soppa

Serverar: 4 portioner

Den lilla bruna bönan kan användas som annat än tillbehör till fläsk. En värmande mustig soppa!

Ingredienser

  • 300 g bruna bönor, torkade
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 stor purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chilipulver
  • 1 liter grönsaksbuljong, använd kokvattnet
  • 300 g magert rimmat fläsk
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Lägg bönorna rikligt i blöt över natten. Slå bort vattnet. Lägg bönorna i 1 1/2 liter vatten, tillsätt saltet. Koka i ca 1 1/2 timme.
    2. Häll av vattnet men spara det till buljongen. Medan bönorna kokas ansas och hackas grönsakerna.
    3. Rör ned alla ingredienser utom fläsket och smöret i böngrytan. Koka på svag värme ca 20 min.
    4. Vispa soppan kraftigt så att bönorna går sönder. Med mixer blir det lätt för finfördelat. Strimla och bryna fläsket i fettet.
    5. Servera soppan het, garnerad med fläsket och det kryddgröna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben