Den lilla bruna bönan kan användas som annat än tillbehör till fläsk. En värmande mustig soppa!
Ingredienser
300 g bruna bönor, torkade
1 1/2 liter vatten
1 msk salt
1 stor purjolök
1 grön paprika
1 burk passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chilipulver
1 liter grönsaksbuljong, använd kokvattnet
300 g magert rimmat fläsk
1 msk smör
1 dl hackad kryddkrasse
Instruktioner
- Lägg bönorna rikligt i blöt över natten.
Slå bort vattnet.
Lägg bönorna i 1 1/2 liter vatten, tillsätt saltet.
Koka i ca 1 1/2 timme.
- Häll av vattnet men spara det till buljongen.
Medan bönorna kokas ansas och hackas grönsakerna.
- Rör ned alla ingredienser utom fläsket och smöret i böngrytan.
Koka på svag värme ca 20 min.
- Vispa soppan kraftigt så att bönorna går sönder. Med mixer blir det lätt för finfördelat.
Strimla och bryna fläsket i fettet.
- Servera soppan het, garnerad med fläsket och det kryddgröna.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...