Bulgurköttbullar med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda köttbullar med bulgur i sig. Allt i ett. Serveras med en härlig yoghurtsås.

Ingredienser

  • 4 dl finbulgur
  • 200 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 + 15 dl vatten
  • 3 dl rapsolja
  • Salt
  • Yoghurtsås
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 dl naturell yoghurt
  • Chilismör
  • 100 g smör
  • 1 msk chilipeppar
  • Garnering
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg bulgur i en vid skål. Tillsätt köttfärs, tomatpuré, svartpeppar, ägg, hackad lök och salt. Rör om. Häll i 1 dl vatten och knåda 10 minuter.
    2. Tag små stycken av smeten, trilla runda valnötsstora bullar med fuktande händer. Lägg bullarna i en kastrull med 15 dl kokande vatten, koka dem 10 minuter och tag sedan upp bullarna med hålslev.
    3. Låt dem rinna av en stund i ett durkslag, stek därefter bullarna i en stekpanna med väl upphettad olja.
    4. Pressa vitlöken, blanda den i yoghurten och vispa. Fräs chilipepparn i en stekpanna med smör.
    5. Lägg upp bulgurköttbullarna på tallrikar, ringla över chilismöret över bullarna, garnera med persilja och servera yoghurtsåsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben