Cajunkryddade fläskkotletter

Serverar: 4 portioner

Den här rätten inspireras av amerikanska sydstaternas kraftiga smaker som får dina smaklökar att sjunga! 169 kcal/portion

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter med ben
  • 2½ dl ananasjuice
  • 2 msk ljus soja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 halverade limefrukter
  • Instruktioner

    1. Lägg kotletterna i en grund glas- eller plastform. Häll över ananasjuice och soja och täck över formen med plastfolie. Marinera i kylen 3 timmar. Vänd kotletterna då och då.
    2. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett bakplåtspapper på en skärbräda. Släng marinaden. Blanda kajennpeppar, timjan, paprikapulver och svartpeppar i en liten skål. Strö kryddblandningen över båda sidorna på kotletterna.
    3. Hetta upp en teflongrillpanna på medelvärme och grilla kotletterna 8-10 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Lägg över kotletterna på ett fat och täck över med aluminiumfolie, låt vila 5 minuter.
    4. Sänk värmen och grilla limehalvorna med snittytan nedåt cirka 2 minuter tills de är mjuka och saftiga. Servera kotletterna med limehalvorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maria_wijk 30 oktober 2009

    Helt i min smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben