En otroligt enkel och god långpannekaka med härlig smak av saffran!
Ingredienser
5 ägg
7 dl strösocker
300 gr margarin
6 dl mjölk
2 pkt saffran
12 dl vetemjöl
7 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl russin
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Smält margarinet.
Vispa samman äggen och strösockret i en stor bunke (det blir mycket smet) tills det blir poröst.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills allt är blandat.
Häll upp i bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i 175 grader 30-40 minuter.
Hej. Först var jag skeptiskt till alla ingredienser.....det var väldigt mycket socker, mjöl, bakpulver...så jag tänkte först.....det här kan väl inte stämma??! Det blev som sagt väldigt mycket smet, men det blev perfekt i en långpanna, även om jag inte ville tro det först och kakan smakade himmelskt....advent och jul, saftig och god. Tusen tack för receptet.
Smultronsylt27 januari 2009
Hej! Tack för detta receptet, det var verkligen kalasgott! :) Gjorde några till Lucia och till jul och alla var mer än nöjda. Mums. :)
Hej. Först var jag skeptiskt till alla ingredienser.....det var väldigt mycket socker, mjöl, bakpulver...så jag tänkte först.....det här kan väl inte stämma??! Det blev som sagt väldigt mycket smet, men det blev perfekt i en långpanna, även om jag inte ville tro det först och kakan smakade himmelskt....advent och jul, saftig och god. Tusen tack för receptet.
Hej! Tack för detta receptet, det var verkligen kalasgott! :) Gjorde några till Lucia och till jul och alla var mer än nöjda. Mums. :)